"Ehkä minä tässä vaiheessa selviäisin ilman koutsia, mutta näin on hauskempaa ja haasteellisempaa"Ammattitaitoinen”, “Erinomaisesti valmennettavan lähtötilanteen huomioiva”, “Oikealla tavalla vaativa”.

Sain Janin referenssin kaveriltani asuessani vielä Kiinassa. Ironmanin tultua kalenteriin päätin, että nyt tarvitaan ammattiapua - muuten menee aika hukkaan. Otin yhteyttä Janiin ja tavattiin käydessäni Suomessa. Jani otti heti alusta homman ja etävalmennukseni haltuun, kuunnellen tarkkaan mitkä olivat lähtökohtani kisaan valmistautumiseen ja mahdollisuuteni viikottaiseen treeniin.

Pienen tyttären isänä ja duunikiireillä höystettynä Jani osasi lukea vahvuuksiani ja satsata treeniohjelmassani määrän ja laadun oikeaan suhteeseen. Kesällä hommaa haastoivat muutto Eurooppaan ja jalkavamma. Näistäkin navigoitiin läpi realistisesti ja toivoa heittämättä. Lokakuun toinen Jani sai todella tyytyväisen asiakkaan, kun Barcelonan IM:n maalikello pysähtyi 9:45.

Suosittelen lämpimästi - jos on valmis sitoutumaan ja ylittämään itsensä. Hyvällä huumorilla kohti PB:tä!

- Leo


Koutsin valmennuksessa sain erittäin hyvän yksilöllisen ohjauksen, ja treenit oli tarkkaan suunniteltu sopimaan vaihtuviin aikatauluihini. Kuntotestit tukivat tavoitteissa kehittymistä ja hieronta auttoi palautumiseen. Loistava kokonaisvaltainen paketti!

- Joonas


"Olen harrastanut triathlonia n. 1,5 vuotta, josta lähes vuoden Janin ammattitaitoisessa valmennuksessa. Treenaaminen Janin valmennuksessa on tehnyt hommasta päämäärätietoisempaa, mielekkäämpää ja vaihtelevampaa. Kehitystäkin on tapahtunut nopeasti ja huomattavasti enemmän, mitä uskalsin edes toivoa. Jani paneutuu huolellisesti valmennettaviinsa yksilöinä ja tekee ohjelmat valmennettavan omien tavoitteiden, aikataulujen ja tason huomioon ottaen. Olen myös pitänyt siitä, että Jani selittää kaiken perusteellisesti, näin ollen harjoittelu on entistäkin tehokkaampaa, kun tiedän, miksi mitäkin tehdään. Janin pitkä kokemus triathlonistina ja valmentajana näkyy kaikessa hänen tekemisessään."

- Suvi Törönen


 

"Olin haaveillut pitkään maratonin juoksemisesta. Mutta kun juoksu ei kehittynyt ja lenkkien pituus oli maksimissaan 7-8 km. Pohdin maratonkoulua, mutta en halunnut sitoutua ryhmään. Yhteistyömme ActiVenturen Jani Strömsholmin kanssa alkoi kevättalvella 2009. Olin silloin 57-vuotias, melkein 58.

Nyt kuusi vuotta myöhemmin olen osallistunut 25 juoksukilpailuun, joista 8 maratonia ja loput puolikkaita tai lähes sen mittaisia tai kymppejä. Ja kaikkien näiden kilpailujen takana on tuntikaupalla treenejä, yksin ja yhdessä, ulkona, salilla, kotona. On tuskailtu, iloittu, syljetty (olen kuulemma välillä kuin kameli) ja naurettu, hoidettu loukkaantumisia ja kestetty takapakkia. Samassa paketissa sain hierojan ja siitäkin on iloa ja hyötyä.

Haave siis toteutui, mutta eihän se kokonaan täyttynyt sillä ensimmäisellä maratonilla, jonka juoksin juuri 60 vuotta täyttäneenä. Tuon haaveen takana oli tietysti muita toiveita, jotka liittyivät elämäntapaan ja se totaaliseen muutokseen. 

Kuusi vuotta takana ja yhteistyö Janin kanssa jatkuu, koska tämä kehitys ei lopu mihinkään tiettyyn kilpailuun. Ja koska aloitin niin myöhään, minun pitää nyt hyväksyä, että alamäki on alkanut. En kehity ajallisesti, vaikka kuinka oppisin uutta, mutta en myöskään romahda mihinkään huonokuntoisten kuoppaan, koska jatkan treenejä ja suunnittelen seuraavia kilpailuja.

Elämäntapa tämä on, ja hyvä sellainen. Se vaatii sitoutumista ja jaksamista, ja se palkitsee. Se vaati Janin. Ehkä minä tässä vaiheessa selviäisin ilman koutsia, mutta näin on hauskempaa ja haasteellisempaa. Ja vaikka osaan jo rullata rennosti alamäessä, iän tuomassa alamäessä on hyvä olla kunnon jarrumies – onhan se Linnanmäelläkin työntekijöiden mestarilaji.

- Marianne Peltomaa, kirjailija


 

"Voin suositella Activenturen Jani Strömsholmia, mikäli haluat yksilöllisiä ja kehittäviä harjoitusohjelmia. Jani on tehnyt minulle ensi kesän triathloneja silmälläpitäen viimeiset 6 kuukautta harjoitusohjelmia ja korjannut yhteisissä treeneissä tekniikoita. Voin hyvillä mielin todeta, että harjoitukset ovat toimineet ja kaikki triathlonin osa-alueet ovat menneet reippaasti eteenpäin. Ennen kaikkea olen tyytyväinen siihen, että ohjelmat on tehty minun henkilökohtaisten aikataulujen mukaan. Harjoitellaan kovempaa silloin kun siihen on mahdollista ja kevyemmin silloin kun on muita kiireitä."

- Sebastian Ström, perheellinen yksityisyrittäjä